ARCHÍVUM / hírek, érdekességek

RICOH WG-60

Úgy tűnik, a Ricoh még hisz a vízálló kompakt fényképezőgépekben, pedig ma már a telefonok között is találunk néhány vízálló modellt, így a vízálló kompakt gépek is lassan kiszorulnak a piacról.

TAMRON 18-400MM F/3,5-6,3

Amikor egy hobbi vagy amatőr fotós az ultrazoom kompakt gépéről a jobb minőség reményében DSLR fényképezőgépre vált, mindig rossz érzés lehet számára, amikor a kitobjektív szűk zoomátfogásával kell szembesüljön.

8K-S PANASONIC

A sok-sok évnyi fejlesztésének végre beérett a gyümölcse: a Panasonic bejelentette első 8K felbontású, organikus képérzékelő köré épülő videokameráját.

A LEGNAGYOBB ZOOM

A kínai Venus Optics bemutatta a világ legnagyobb látószögű zoomoptikáját, a Laowa 10-18 mm F4.5-5.6 FE-t, amely kirajzolja a full frame méretű képérzékelőt és rektilineáris, azaz egyenes képet ad!

LIGHTROOM ÚJDONSÁGOK

Az Adobe folyamatosan fejleszti Creative Cloud szoftvereit, így a Lightroom CC-t is. A közelgő Adobe MAX konferencia előtt a szoftveróriás bemutatta közelgő frissítésének újdonságait.

BUKOTT A MEYER

Aki a nem túl távoli múltban rendelt a Meyer Optik Kickstarter és Indiegogo kampányaiból valamely objektívet és még nem kapta meg a csomagját, annak rossz hírünk van: a Meyer Optik Görlitz márkanevet is tulajdonsló net SE csődbe ment, a korábbi megrendeléseket már nem tudja teljesíteni, illetve az előlegként, vagy teljes árként kifizetett pénzt sem utalják vissza.