Sokáig persze nem kellett rajta gondolkozni, hogy honnan, hiszen a Canon Speedlite 600EX-RT-vel való hasonlóság nagyon szembeötlő. Bár ha igazságosak akarunk lenni, akkor azt kellene mondanunk, hogy a Yongnuo 600EX-RT-vel is egyezik a külső, nyilván nem véletlenül.

Azt azonban nem állíthatjuk, hogy a Yongnuo 600-as vakuja ugyanaz volna, mint a Jupio 600-asa. Bár külsőre tagadhatatlan a hasonlóság – kvázi mint két tojás –, a szolgáltatások terén azért akadnak eltérések.

A Jupio PowerFlash 600 egy E-TTL (vagy a nikonos változatnál i-TTL) vezérlésre képes rendszervaku, amelyhez tokot, a tokban pedig egy talpat is adnak. Sőt, még színmódosító szűrőket is. Nálunk a Canon változat járt, ezért tűnt rögtön fel a hasonlóság. A nikonos verzió külsőben és képességeiben is kicsit más.

Az említett Yongnuo 600EX-RT-vel a 60-as kulcsszámú teljesítményben, a 20-200mm-es zoomfejben, a HSS nagy sebességű vakuszinkron támogatásában, a fej forgathatóságában és a beépített rádiós vezérlőben, illetve vevőben találunk azonosságot, de van azért eltérés.

 

forrás: pixinfo.com / fotó: pexels.com