Az év természetfotósa pályázatra beküldött 50 ezer anyag legjobb képeiből a londoni Természettudományi Múzeumban nyílik kiállítás.

Ízelítő a kiállított fotókból:

Az év természetfotója (2017) – Fekete orrszarvú teteme fekszik a földön egy dél-afrikai rezervátumban. Az állatot a szarváért vadászták le – feltehetően helyi lakosok, akik jó pénzt kapnak értük az orvgazdáktól. A boncolás kimutatta, hogy nagy kaliberű vadászpuskával lőtték le az állatot, a golyó átment a teljes testén, de az orrszarvú továbbszaladt, majd összerogyott. Ekkor egészen közelről adtak le még egy lövést rá, amivel kivégezték. Kevesebb mint háromezer példány él belőlük ma a vadonban. (Fotó: Brent Stirton / Wildlife Photographer of the Year 2016)

Oktopusz csap le egy csapat tengeri pókra. Ritka és izgalmas pillanat, amit eddig keveseknek sikerült megfigyelni, pláne lefotózni. Az Ausztrália partjai mentén búvárkodó fotósnak szerencséje volt, a polip pont előtte talált zsákmányra tömegben. (Fotó: Justin Gilligan / Wildlife Photographer of the Year 2016)


Jégszörnyeteg – Egy csapat búvár vizsgál egy víz alatti jéghegyet az Antarktisz jeges vizében.  (Fotó: Laurent Ballesta / Wildlife Photographer of the Year 2016)


Beragadva (Fotó: Ashleigh Scully / Wildlife Photographer of the Year 2016)

Forrás: fotoapparat.hu; index.hu