A DJI Matrice 300 RTK egyedi dizájnt kapott, amely felülről lefelé irányuló rotorokat tartalmaz, ennek köszönhetően probléma nélkül emelkedhetünk a magasba akkor is, ha éppen egy két kiálló tárgy veszélyeztetné a sok esetben felfelé álló rotorokon lévő propellereket (pl. távvezetékek környékén). A drón felső részére hat irányba figyelő érzékelő rendszert építettek, amely az ütközések elkerülését hivatott szolgálni, de a tárgykövetésben is szerepet játszanak. Hatótávolságuk 40 méter.
A drónt felszerelték az ADS-B, repülőgép, illetve drón érzékelő rendszerrel, amely értesíti a pilótát, ha a közelben repülőgép, vagy más drón található.

A drónnal való kommunikáció 2,4 vagy 5,8 GHz-es frekvencián történik, amely három csatornás élő Full HD videóközvetítést tesz lehetővé, akár 15 km-es távolságból.
További érdekesség, hogy az Advanced Dual Operator Mode-nak köszönhetően, akár két kezelő is használhatja a drónt, így ha az egyik vezérlő akkumulátora lemerülőfélben van, a másik pilóta átveheti az irányítást a saját vezérlőjével.

A mentési, illetve javítási feladatokhoz két új eszközt kínál a DJI: A PinPoint funkcióval a felhasználó kijelölhet egy objektumot, amelynek koordinátáit átküldheti egy második kezelőnek, vagy a földi csapatnak. A Smart Track pedig lehetővé teszi mozgó tárgyak (pl. autók) automatikus felismerését és követését, miközben valós időben szinkronizálható a DJI FlightHub-bal az objektumok pozíciója.

A DJI Matrice 300 RTK három felfogató ponttal rendelkezik, így akár három kamerával is felszerelhető (a korábbi Zenmuse, vagy akár más gyártók kamerájával is).
Az IP45-ös szigetelésekkel ellátott drón akkumulátorai 55 perces maximális repülési időt tesznek lehetővé, a maximális hatótávolság 15 km. Szélellenálló képessége 15 m/s, míg maximális repülési sebessége 23 m/s.

forrás: pixinfo.com / fotó: pexels.com