ARCHÍVUM / eszközök, megoldások

SIGMA 70-200 MM F2.8

A fényképezőgépek, az objektívek és az ezerféle kiegészítők is sokkal jobban „kezünk alá dolgoznak”, ha azokat nem közönnyel, vagy akár nemtetszéssel vesszük használatba; nem véletlen, hogy a gyártók komoly erőfeszítéseket tesznek a dizájn terén is.

NOSZTALGIA: CANON EOS 300D-T

Amikor a Canon anno 2003 nyár vége felé bemutatta az EOS 300D-t, megőrült a piac. Az volt ugyanis az első APS-C szenzoros, cserélhető objektíves, tükörreflexes fényképezőgép, amit 1000 dollár alatt meg lehetett vásárolni.

A SONY LEGÚJABB BEJELENTÉSE

A Sony bejelentette, hogy elkezdi a CFexpress Type B típusú memóriakártyák gyártását.

A VILÁG LEGNAGYOBB LÁTÓSZÖGE

Nem túlzás azt állítani, hogy a Samyang legyártotta a világ legnagyobb látószögű, a full frame méretű szenzorokat is maradéktalanul kirajzoló optikáját, az XP 10 mm F3.5-öt, amely ráadásul „torzításmentes” képet rajzol!

RENDSZÁM KELL A DRÓNOKNAK

Az Egyesült Államok Szövetségi Repülési Hivatala (FAA – Federal Aviation Administration) kemény döntést hozott: a hivatal arra utasítja a dróntulajokat, hogy repülő kameráik regisztrációs számát jól láthatóan helyezzék el annak külső borításán.

JUPIO POWERFLASH 600

A PowerFlash 400-zal szemben a 600-as modell igazi nagyágyú, hiszen szinte mindent tud, amit egy mai jó rendszervakunak tudnia kell. A mellékelt gyöngyvászon tokból előrántva a vakut rögtön ismerősnek tűnt.