A por- és cseppálló tubusban összesen tizenegy lencsetagot találunk kilenc csoportba rendezve; az üvegelemek közt akad 3 ED (extra-alacsony szórású), aszférikus, valamint UHR (ultramagas törésmutatójú) is. Ezen különleges kialakítású lencséknek köszönhetően nem csak javul a képminőség, hanem kisebb méretű is lehet az objektív. A 350 grammos tömeghez 67 mm-es szűrőmenet átmérő tartozik, a blende írisze pedig kilenc, kör alakú lamellából lett kialakítva.

Megjelent a Panasonic új, L-bajonettes LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 (S-R2060) cserélhető objektívje a LUMIX S sorozat full-frame fényképezőgépeihez

A Panasonic büszkén mutatta be új, L-bajonettes, cserélhető, standard zoomtartományú LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 (S-R2060) objektívjét, amelyet a LUMIX S sorozat full-frame, digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépeihez terveztek. A kifejezetten professzionális felhasználásra készült LUMIX S sorozat célja, hogy kimagasló minőségű fényképezőgépeivel és objektívjeivel kompromisszumok nélküli fotós kifejezési lehetőségeket nyújtson.
Az új LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 egy könnyű, kompakt, standard zoomtartományú objektív, amely teljesen lefedi a 20 mm-es ultraszéles és a 60 mm-es standard gyújtótávolság közötti tartományt, sokoldalú felhasználást biztosítva a tájképektől kezdve a pillanatfelvételekig. A széles látószög megkönnyíti a beltéri fotózást, ahol behatároltak a terek, és a 0,15 m közelikkel (maximum 0.43x nagyítás) gasztrofotózást is kiválóan támogatja. A LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 objektív a videofelvételek terén is gördülékeny, kimagasló minőségű felvételeket biztosít, mert úgy tervezték, hogy felvétel közben elnyomja a nemkívánatos „focus breathing” hatást, azaz az élességállítás következtében megváltozó gyújtótávolság jelenségét, ami egy komoly hiba volt idáig a fényképezéshez tervezett cserélhető objektíveknél.

forrás: mlzphoto.hu, panasonic.hu / fotó: pexels.com