Az MC-21 konkrétan a Sigma SA-L, illetve a Canon EF-L foglalatokat fogja társítani, azaz Sigma SA, illetve Canon EF objektíveket csavarhatunk majd fel az új L-bajonett rendszerű fényképezőgépekre (pl. a Panasonic S1 és S1R). A Sigma termékének hála nem kell eladni, majd az új bajonettel ismét megvásárolni kedvenc objektívjeinket, hiszen azokat teljes értékűként továbbra is használhatjuk majd az új vázakon.

Az átalakító használatával megmarad a gyors és pontos autofókusz AF-S módban. Ha a konverterre felcsavart objektív nem kompatibilis a rendszerrel, akkor azt az MC-21-be épített LED azonnal jelzi. Ez a beépített fényforrás arról is értesíti a fotóst, ha új firmware érkezett az objektívhez. A táblázatban szereplő objektívek adatait az MC-21-ben tárolta el a gyártó, így az AF és a rekeszvezérlés ezek alapján történik. A jövőben megjelenő lencserendszerek már a saját vezérlőszoftverükben fogják tárolni a szükséges adatokat, így az MC-21 konverter firmware-ét nem kell frissíteni. A közgyűrű természetesen támogatja (azaz továbbadja) a fényképezőgép képkorrekciós funkcióit (pl. vignettálás, színhiba stb.), tehát ezeket is használhatjuk majd.

A Sigma MC-21 saját állványmenettel rendelkezik, így ha szükséges, ennél fogva is állványra csavarhatjuk a fényképezőgép szettet. Maga a konverter belseje olyan bevonattal van ellátva, ami a becsillanások, szellemképek kialakulását megakadályozza. További előnye az MC-21-nek, hogy továbbítja az összes EXIF adatot, azaz a váz megkapja az összes információt, amit az objektív önmagáról küld (rekeszérték, gyújtótávolság stb.).

A Sigma egyelőre nem közölte, hogy mikortól és mennyiért lehet majd megvásárolni az MC-21 konvertert.

 

 

forrás: mlzphoto.hu / fotó: pexels.com