ARCHÍVUM / hírek, érdekességek

A LEGJOBB SLOW-MO VIDEÓ, AMIT VALAHA LÁTTÁL

Vajon hogy nézne ki világunk, ha egy csettintéssel le lehetne lassítani mindent? Mondjuk egy másodpercből egy óra lenne.. Pont erre volt kíváncsi a The Slow Mo Guys csapata, akik amúgy is rengeteg olyan érdekes videót forgattak már, ahol a lassított felvétel áll a középpontban.

HÍREK A FOTÓS VILÁGBÓL

Az XF605 bejelentése óta már valamivel többet lehet sejteni a Canon újfajta vakusarujáról, ami speciális csatlakozókkal is el van látva, azaz rendszervillanón kívül tartozékokat is lehet rá csatlakoztatni.

A KÍNAI OPPO NAGY ÚJÍTÁSA

A kínai Oppo egy sor olyan új technológiát mutatott be, amelyekkel majd az okostelefonokban találkozhatunk: újgenerációs RGBW képérzékelő, 85-200 mm közti folyamatos zoomra képes optika, 5-tengelyes képstabilizátor, illetve képernyő alatti kameramodul.

PANASONIC GH5 II

A Panasonic már a GH5 II bejelentésekor tudatta a leendő vásárlóival, hogy május végétől július végéig bevezető promóciót tart majd a váz, illetve kitek megvásárlóinak.

SIGMA 500MM

A Sigma új firmware-t adott ki az 500mm f/4 DG OS HSM | Sports objektívéhez, a V2.03-as változat gyorsítja az automatikus élességállítás sebességét Canon EOS R5 és EOS R6 gépen való használatkor (EF-EOS R adapterrel).

HASÍT A PANASONIC

A Photons to Photos felmérése alapján a Panasonic új videós gépének, a DC-GH5 Mark II-nek tágabb a dinamikatartománya, mint elődjének, a DC-Gh5-nek, noha ugyanaz a 20 MP-es képérzékelő található benne! Ezek szerint szoftveres fejlesztésekkel és új képfeldolgozó CPU-val a régebbi lapkákból még több információ csikarható ki? Nagyon úgy tűnik!