ARCHÍVUM

LIGHTROOM ÚJDONSÁGOK

Az Adobe folyamatosan fejleszti Creative Cloud szoftvereit, így a Lightroom CC-t is. A közelgő Adobe MAX konferencia előtt a szoftveróriás bemutatta közelgő frissítésének újdonságait.

BUKOTT A MEYER

Aki a nem túl távoli múltban rendelt a Meyer Optik Kickstarter és Indiegogo kampányaiból valamely objektívet és még nem kapta meg a csomagját, annak rossz hírünk van: a Meyer Optik Görlitz márkanevet is tulajdonsló net SE csődbe ment, a korábbi megrendeléseket már nem tudja teljesíteni, illetve az előlegként, vagy teljes árként kifizetett pénzt sem utalják vissza.

ASZTROFOTÓ KIÁLLÍTÁS

Ezt az eseményt ne hagyd ki, ha lenyűgöz a világegyetem szépsége és érdekelnek a szebbnél szebb asztrofotók!

ZEISS FULL FRAME

Úgy tűnik, hogy a Zeiss sem akar kimaradni a jóból, így hát gyorsan leleplezték full frame szenzoros, fix objektíves fényképezőgépüket, a ZX1-et. A 37 MP-es képérzékelőre egy Distagon 35 mm F2-es objektív rajzol.

ZEISS BATIS 40 MM F2

A ZX1 mellett szinte eltörpült és jelentéktelen kis mellékszereplőként tetszelgett tegnap este a Zeiss legújabb lencserendszere, a Batis 40 mm F2 CF, amely annyira közelre tud fókuszálni, hogy majdnem makró objektív lett belőle.

A LEICA IS HOZ ÚJ OBJEKTÍVEKET

A Leica-Panasonic-Sigma szövetség bejelentéséről szóló Leica sajtótájékoztató végén egy nagyon rövid időre a Leica terveiről is hallhattunk, ahol a jövőre és 2020-ban megjelenő öt objektívet is körvonalazták.