ARCHÍVUM

FEJLESZT A TAMRON IS

A Tamron új objektív fejlesztését jelentette be, amelyet az APS-C szenzoros tükör nélküli fényképezőgépekhez készít.

JAVÍTOTT OLYMPUSOK

Az Olympus hibajavító firmware-t adott ki az OM-D E-M1X és OM-D E-M1 Mark III fényképezőgépeihez. A rendre v2.2 és v1.4 firmware-ek azt a hibát javítják, amely miatt külső videórögzítő használata esetén nem indult el rajtuk a videórögzítés, amikor a gépen a felvétel gombot megnyomtuk (REC bit bekapcsolt állapotában), illetve nem jutott át az időkód (Time Code On állásában).

SONY ZV-E10

A Sony elviekben múlt héten jelentette volna be az APS-C szenzoros ZV-E10 tükör nélküli fényképezőgépét, amelyet valamilyen okból elhalasztott. A már előre elkészített anyagok egy része azonban valamilyen hiba folytán mégis kikerült a netre, így egy hivatalos kereskedő által készített bemutató videó is, amelyből szinte mindent megtudunk a gépről (amit pletykákból eddig is tudtunk, de ez legalább alátámasztja a korábbi információkat).

SIGMA 500MM

A Sigma új firmware-t adott ki az 500mm f/4 DG OS HSM | Sports objektívéhez, a V2.03-as változat gyorsítja az automatikus élességállítás sebességét Canon EOS R5 és EOS R6 gépen való használatkor (EF-EOS R adapterrel).

HASÍT A PANASONIC

A Photons to Photos felmérése alapján a Panasonic új videós gépének, a DC-GH5 Mark II-nek tágabb a dinamikatartománya, mint elődjének, a DC-Gh5-nek, noha ugyanaz a 20 MP-es képérzékelő található benne! Ezek szerint szoftveres fejlesztésekkel és új képfeldolgozó CPU-val a régebbi lapkákból még több információ csikarható ki? Nagyon úgy tűnik!

LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50 MM

Bővült a m4/3 termékskála, ugyanis a Panasonic bejelentett egy újabb prémium kategóriás lencserendszert, a Leica DG Vario-Summilux 25-50 mm F1.7 ASPH-t. Az újdonság remekül kiegészíti a 10-25 mm F1.7 társát, amivel egyébként méretben megegyezik, sőt, a vezérlők is ugyanott helyezkednek el a tubuson – nyílt titok, hogy a gyártó ezzel a lépéssel elsősorban a filmkészítőknek szeretne kedveskedni.