ARCHÍVUM

SONY ALPHA 6400

A Sony új tükör nélküli, APS-C szenzoros fényképezőgépet jelentett be, amelyet a haladó amatőr fotósoknak és vloggereknek szán.

ITT A HARMADIK FUJI VÁZ

Tovább bővül a Fujifilm középformátumú MILC rendszere, a GFX, amely a ma megjelent GFX100-zal a harmadik vázát kapta meg.

VISSZAHÍVÁS A NIKON-NÁL

Általában hibás, vagy potenciálisan hibás termékeket szokás visszahívni, de a Nikon csúcskategóriás filmes SLR váza esetében más van a háttérben. Egy vizsgálat során ugyanis kiderült, hogy a Nikon F6-ban megtalálható dibutil ftalát (DBP) nevű vegyület nagyobb mennyiségben van jelen, mint azt az európai RoHS direktívája engedi.

LEICA M10-R

A Leica bemutatta a legnagyobb felbontású vázat, amivel az M10 sorozat családja bővül. Az M10-R egy 40 MP-es full frame méretű szenzor köré épül. A vázban található lapka nagyjából megegyezik azzal a CMOS szenzorral, ami az M10 Monochromban is megtalálható – nyilván azzal az apró különbséggel, hogy itt megtalálható az elé helyezett Bayer-féle színszűrő is.

ÍGY TISZTÍTSD A GÉPED

A kompakt digitális fényképezőgépeknél általában nem kell attól tartanunk, hogy a CCD-re, vagy akár az optikán belülre por vagy szösz kerül (bár utóbbi sajnos néha előfordul). A cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek azonban nincsenek, nem is lehetnek annyira védve a portól, mint kompakt társai.

CANON RF 50 MM F1.2L USM

Nem csalás, nem ámítás, nem túlzás: a Canon RF 50 mm F1.2L USM a legjobb 50 milliméteres objektív, amit a Canon valaha gyártott – és egyben a legdrágább is. Vajon tényleg megéri az árát? Derítsük ki együtt!