ARCHÍVUM

A LEGJOBB SLOW-MO VIDEÓ, AMIT VALAHA LÁTTÁL

Vajon hogy nézne ki világunk, ha egy csettintéssel le lehetne lassítani mindent? Mondjuk egy másodpercből egy óra lenne.. Pont erre volt kíváncsi a The Slow Mo Guys csapata, akik amúgy is rengeteg olyan érdekes videót forgattak már, ahol a lassított felvétel áll a középpontban.

HA NIKON D6-OD VAN, EZ MINDENKÉPP ÉRDEKEL MAJD

A Nikon elérhetővé tette a tükörreflexes gépcsaládjuk zászlóshajójának legfrissebb alapszoftverét: a D6-hoz immár az 1.32-es firmware tölthető le a gyártó szervereiről.

HÍREK A FOTÓS VILÁGBÓL

Az XF605 bejelentése óta már valamivel többet lehet sejteni a Canon újfajta vakusarujáról, ami speciális csatlakozókkal is el van látva, azaz rendszervillanón kívül tartozékokat is lehet rá csatlakoztatni.

CANON EOS R5 FIRMWARE UPDATE

Korábbi ígéretéhez hűen a Canon új vezérlőszoftvert adott ki az EOS R5-höz. Az 1.4.0 verziószámú szoftver elsősorban a filmkészítőknek szól, de lássuk, mit ír róla maga a gyártó a magyar weboldalon:

A KÍNAI OPPO NAGY ÚJÍTÁSA

A kínai Oppo egy sor olyan új technológiát mutatott be, amelyekkel majd az okostelefonokban találkozhatunk: újgenerációs RGBW képérzékelő, 85-200 mm közti folyamatos zoomra képes optika, 5-tengelyes képstabilizátor, illetve képernyő alatti kameramodul.

NEM IGAZÁN ÉRTJÜK EZT A KIEGÉSZÍTŐT

Aki olvassa a szaklapokat, valószínűleg már kívülről fújja, hogy a 8k videófelvételre is képes EOS R5 és 4k UltraHD-s EOS R6 tükör nélküli full-frame gépek videófelvétel során jelentősen melegednek, amelynek vége az, hogy 4k-nál 25 perc után, 8k-nál 15-20 perc után leáll a felvételkészítés (talán ennél nagyobb gond, hogy nem kell konkrétan videót rögzíteni ahhoz, hogy ezt az időt elfogyasszuk, ha csak a menüben turkálunk 5 percig, akkor az első felvétel is max. 10 perc lehet 8k-ban).