„Az 1.4.0 készülékszoftver-verzió a következő fejlesztéseket és javításokat tartalmazza:

1. Hozzáadásra került a 8K/30p/10 bites videójel-kimenet támogatása HDMI-n keresztül ATOMOS Ninja V+ felvevőre* ProRes RAW felvételkészítés esetén.
* Ha bármilyen kérdése van az ATOMOS termékekkel kapcsolatban, forduljon közvetlenül az ATOMOS-hoz.
* Ne feledje, hogy a felvevő felforrósodhat.

2. Hozzáadásra került a videófelvétel-készítés támogatása a CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S vagy a CN-E70-200mm T4.4 L IS KAS S EF Cinema objektívek fényképezőgéphez való csatlakoztatása esetén.
* Az állóképek készítése lehetséges, azonban a teljesítmény nem garantált.
* A függőleges helyzetű videófelvételek készítése lehetséges, azonban a teljesítmény nem garantált.
* Az AF-művelethez külső tápegység szükséges a szervóval támogatott zoomvezérlés használata során. Ha nincs külső tápellátás, az AF-művelet csak akkor aktiválódik, ha a szervóval támogatott zoomvezérlés nincs használatban.

3. Hozzáadásra került az 1-es és a 2-es kártyára történő párhuzamos felvételkészítés lehetősége, azonban a RAW-videók és a RAW (egyszerűsített) videók nem rögzíthetők egyidejűleg az 1-es és a 2-es kártyán.

4. Hozzáadásra került a CFexpress 2.0 specifikációkon alapuló szabvány, a VPG 400 (Video Performance Guarantee Profile/Videóteljesítmény-garancia profil) támogatása.

5. Az RF400mm F2.8 L IS USM és az RF600mm F4 L IS USM használata esetén növeli a működés stabilitását.

6. Kijavítja azt a hibát, amikor HDMI-csatlakozás közben, ha a fényképezőgép képernyője kikapcsol, zebracsíkos minta jelenik meg a HDMI-kimeneten keresztül.

7. Kijavítja azt a hibát, amikor nem érhető el azonnal megfelelő képstabilizáló hatás a felvételkészítés megkezdése után.”

forrás: mlzphoto.hu / fotó: pixabay.com