A látogatók megismerkedhettek számos, a képkidolgozáshoz szükséges átfogó gyártórendszerrel, amelyek a kimagasló minőségű, művészeti alkotások nyomtatását a nagyformátumú professzionális fotó és képzőművészeti alkotások nyomtatását, valamint a vászonra történő és az automatizált nagy volumenű nyomtatást egyaránt lehetővé teszik.

„A Photokina kiállításon bemutattuk, hogy a tintasugaras nagyformátumú nyomtatóink és minilaborjaink ideális megoldást jelentenek a vezető kiskereskedelmi fotós szoftvermegoldások fejlesztőinek. Az Epson nyomtatók az iparágvezetőtől elvárható magas minőséget, könnyű kezelhetőséget, megbízhatóságot és hatékonyságot kínálnak, amivel a fotókidolgozással foglalkozó kiskereskedők hozzáadott értékkel rendelkező termékek széles választékát készíthetik el, ami új üzleti távlatokat és profitközpontokat nyithat meg" - beszélt a termékről Krizer Zoltán, az Epson Magyarország termékmenedzsere

Az Epson SureLab OrderController szoftver a nyomtatási megrendelések kezelését és ellenőrzését végzi a pult mögül, egy vagy több SureLab és vízbázisú tintát használó Epson nagyformátumú nyomtató esetében. A könnyen kezelhető rendszer költségszámítási/árképzési, termelés ellenőrzési és ütemezési funkciókat biztosít. Emellett, alapszintű képszerkesztési lehetőségeket kínál konfigurálható beállításokkal a nagyobb megrendelések egyszerű és gyors feldolgozása érdekében.

Cloudstore – művészeti alkotások igény szerint: a Cloudstore nagyformátumú web-to-print megoldásokat biztosít és elindítja új Art-on-Demand szolgáltatását, amelyben az egyedülálló Digital Print Streaming technológiája is szerephez jut. A rendszer biztonságos, felhőalapú értékesítési, megosztási és nyomtatási eljárást kínál a művészek, fotósok és a képek szerzői jogokkal rendelkező tulajdonosai számára bárhol a világon, akik így biztosak lehetnek benne, hogy fájljaik védettek és felhasználásuk szigorúan ellenőrzött. Minden kép esetében lehetőségük van meghatározni például az árat, a jogdíj mértékét, a nyomtatási méretre és a nyomathordozóra vonatkozó paramétereket, és ha egy nyomtató üzlet kiválaszt egy fotót, azt egyszeri alkalommal, közvetlenül és biztonságosan kinyomtathatja. A kép szerzői jogainak tulajdonosa határozhatja meg az egész folyamatot, hogy ezáltal kiváló minőséget és maximális biztonságot garantáljon.

Creative PhotoCloud a HPIX-től: ez a szoftver a Photokina rendezvényen mutatkozik be a világon először. A Creative PhotoCloud (CPC) egy átfogó üzleti megoldás, amely a kiskereskedelmi fotólaborok számára teljes környezetet kínál a nyomtatványok és a kreatív fotótermékek, például a kollázsok, naptárak, fotókönyvek, dekorációs és ajándéktárgyak helyszíni előállítására. A rendszer minden szükséges szoftvert tartalmaz, és számos nyomtatót támogat, így az Epson SureLab készülékeket is, valamint az összes olyan kellékanyagot és kiegészítővel rendelkezik, ami egy fotóáruház számára a hatékony szolgáltatás biztosításához nélkülözhetetlen: a megrendelés elkészítésétől kezdve a gyors feldolgozáson át a helyszíni előállításig, mindezt gyakran perceken belül.  Továbbá, a CPC távolról elérhető funkciói hatékony felhasználást tesznek lehetővé a kis- és középes méretű fotólaborok számára.

Dinax Mirage 3 nyomtatási megoldások: a látogatók az egy vagy több SureColor nagyformátumú nyomtatót is vezérlő Dinax Mirage 3 front-end szoftverrel is megismerkedhetnek, amellyel kiváló fotók és képzőművészeti alkotások nyomtathatók. A Mirage 3 RIP szoftvert úgy tervezték, hogy a profi fotósok számára precíz irányítást kínáljon a szín és a konzisztencia terén, hogy tökéletes képeket tudjanak nyomtatni. A program médiaprofilok kiterjedt választékát kínálja, és ennek megfelelően optimalizálja a nyomtató színterét a magas minőségű nyomatok gyors és egyszerű elkészítése érdekében. A felhasználók létrehozhatják és elmenthetik saját színprofiljaikat csak úgy, mint a feldolgozott munkákat, amiket így bármikor újranyomtathatnak.

Gemini teljes körű fotós megoldás: a Gemini Systems egy kulcsrakész nyomtatási megoldást, integrált munkafolyamatot, színkezelést, a legújabb, nagyformátumú Epson SureColor SC-P nyomtatási technológiát, tintát, nyomathordozót, műszaki támogatást és ügyfélszolgálatot kínál. A ‘lease and click’ megoldás lehetővé teszi a fotóstúdióknak és a profi fotósoknak, hogy a fotók és a művészeti alkotásokat ábrázoló képek kiemelkedő minőségű nyomtatására és értékesítésére koncentrálhassanak. A legújabb Gemini12 megoldás felhasználóbarát felülettel, sablonokkal, Wall-Art és Art-on-Demand integrációval, a fotó, művészeti és vászon hordozókra nyomtatott legmagasabb minőségű termékeket kínálja. A Geminni12 a felhasználók számára több mint háromezer festményhez kínál hozzáférést olyan klasszikus és kortárs festők műveihez, mint Van Gogh, Monet, Rembrandt vagy Patrice Murciano, amelyeket az International Graphics tesz elérhetővé.

iphoto print farming: a legújabb, automatizált IPS Image Flow Manager szoftverrel a felhasználók a nagy volumenű fotónyomtatást több SureLab készüléken, minimális emberi beavatkozás mellett biztosíthatják. Az Image Flow program az összes vezető front-end képfeldolgozó munkafolyamatba integrálható, hogy a fotólaborok számára átfogó központi irányítást tegyen lehetővé a teljes nyomtatási munkafolyamat során és automatikusan felügyelje a teljesítményt a termelési csúcsok idején. Az Image Flow szoftver rugalmas felhasználást kínál és a különleges termelési szükségletekhez igény szerint igazítható. A hátlap nyomtatás nyomatonként módosítható. A munkák a papír és a rendelkezésre álló méretek alapján rendezhetők, valamint – a stabil Epson technológiának köszönhetően – a nagyméretű nyomtatási megrendelések automatikusan szétoszthatók több SureLab készülék között, amelyek azonos minőségű nyomatokat biztosítanak. Az Image Flow kompatibilis az Epson SureLab SL-D3000 és a D700 minilaborokkal és az IPS vállalat a SureLab D700 készülék képességeit hangsúlyozza a kiállítás alatt azzal, hogy különböző méretű nyomatokat nyomtat egészen a hosszú panoráma fotókig, ugyanabban a sorrendben, megállás nélkül.