A villanófejek egy az objektív szűrőmenetébe csavarható adaptergyűrűre csíptethetők fel. Minél több egységet vonunk össze, annál rugalmasabban alakíthatjuk a téma megvilágítását, de már két villanófejjel is tökéletes makrófelvételeket készíthetünk.

Az adaptergyűrűnek köszönhetően sokkal rugalmasabb a fényformálás, mint egy hagyományos körvakuval, hiszen a villanófejek dőlésszögét is variálhatjuk, sőt, aszimmetrikus fejelrendezéssel külön mélységet is adhatunk a témának. A vakufejeknek saját, beépített Li-ion akkumulátoruk van, amelyek a villanó USB-C aljzatán keresztül tölthetők (egy feltöltéssel akár 500 teljes erejű villanás adható le). Alacsony energiájú villanások között csupán 0,01 mp az újratöltési idő, de a teljes erejű vakuzásnál is csak 1,7 mp-et kell türelemmel tölteni. A vakufejeket a Godox vezeték nélküli adójával lehet vezérelni – rossz hír, hogy ezt külön kell megvásárolnunk a szetthez.

További meglepő tényállás, hogy az adaptergyűrűért és a méretváltó gyűrűkért is külön kell fizetnie az érdeklődőknek. A Godox MF12 Macro Flash villanófejek egyenként 110 dollárba kerülnek, de egy teljes szettet is megvásárolhatunk 720 dollárért, aminek része hat darab MF12 fejegység, valamint az adaptergyűrű és pár méretváltó gyűrű. A termék októberben kerül a boltok polcaira.

forrás: mlzphoto.hu / fotó: pixabay.com