A nem kevesebb, mint 102 Mpixel felbontású 43,8×32,9 mm méretű (1,7× nagyobb felületű, mint egy full-frame szenzoros gép képérzékelője) középformátumú, hátsó megvilágítású (BSI) CMOS szenzorral szerelt MILC váz beépített szenzor stabilizációt alkalmaz, amely akár 5,5 Fé előnyt is adhat a reciprok szabályhoz képest (FUJINON GF 63mm f/2,8 R WR objektívvel). A főbb fotós képességeken túl a géppel 4k videofelvételek is készíthetők 10 bit 4:2:0 kvantálással, de HDMI kimeneten 4:2:2 tömörítésű jelfolyam is elérhető. A tömörítés H.264 és H.265 is lehet, a maximális sávszélesség 400 Mbit/s.

Az óriási felbontás ellenére a sorozatfelvétel sebessége eléri az 5 kép/mp-et, amelyet 14 RAW képig képes tartani a gép. Elektronikus zár használatakor akár 1/16000 mp-es zársebesség is elérhető, a sorozatfelvétel sebessége elektronikus zárral max. 2,9 kép/mp.

A gyors és pontos élességállításért a szenzorra integrált, 3,78 millió fázis-különbség érzékelővel megalapozott fókuszrendszer biztosítja, amely egy pontos, zóna és széles követő módokban működhet. A fókuszmezők a teljes képmezőn terülnek el, így saroktól sarokig a kép bármely részére fókuszálhatunk.
A kényelmes használatért beépített portré markolat is elérhető.

A gép beállításait a hátsó LCD-n, vagy a szintén hátul és fent is elhelyezett státusz kijelzőn követhetjük nyomon. A hátsó 3,2″-os LCD-t három irányban dönthetjük: fel, le és jobbra. Utóbbi a portré állású fotózásnál könnyíti meg a derék magasságból történő fotózást (vagy akár a fej fölülit).
Az élőképet 5,76 millió képpontos elektronikus keresőn is nyomon követhetjük, amely 0,86×-es nagyítású és természetesen 100%-os lefedettségű. Az EVF-et hasonlóképpen levehetjük, mint a GFX 50S esetében.

A fotókat 16 bit/csatorna színmélységű RAW fájlokon kívül TIFF és JPEG formátumokban is elmenthetjük, előbbi szintén lehet 16 bites.

A távoli vezérléshez a gépbe Wi-Fi adaptert is integráltak, amely a képek vezeték nélküli áttöltésére is lehetőséget kínál.

forrás: pixinfo.com / fotó: pixabay.com