A Sanghaji Önkormányzat Tájékoztatási Irodája által szervezett kiállítás célja a város új, modern jövőképének bemutatása, a város kulturális szerepének erősítése és érzelmi identitásának megismertetése a világ népeivel.

A fotókiállítás nyolcvan képet mutat be, különleges sanghaji utazásra invitálva a látogatókat, akik betekintést kaphatnak a város szépségeibe, fejlődésébe, kultúrájába és műemlékeibe.

Magyarország régóta fennálló és mély barátságot ápol Kínával, valamint maga Sanghaj és Magyarország között is különleges kapcsolat áll fenn, amely egészen a 20. század első felére nyúlik vissza - emlékeztetnek a szervezők.

A kép csak illusztráció, nem képezi a kiállítás anyagát

A város emblematikus épületei közül jó néhányat Hudec László magyar építész tervezett az 1920-as, 1930-as években, például a Park Hotelt, a Nagyszínházat, az eredeti Sanghaji Sörgyár épületeit és számos egyéb mesterművet, melyek ma is a város kulturális örökségének szerves részét képezik.

A Sanghaj 360° installáció a metropolisz körpanorámáját mutatja be, oly módon, hogy a látogató szinte Sanghajban érezheti magát.

A rotunda 5 méter magas, körmérete pedig 30 méter. A belső panorámafelvételt HG Esch német fotóművész készítette a Csin Mao-torony tetejéről, 420,5 méteres magasságból megörökítve Sanghaj látképét.

Forrás: MTI; kép: google