Igazán könnyen kereshetünk majd emberekre és arcokra az új People View szolgáltatás segítségével. E automatikusan ismeri fel, csoportosítja és menti a fotóinkon szereplő emberi arcokat a későbbi keresés hatékonyságának növelése érdekében.

Továbbfejlesztett keresés

A keresést is javítják, az automatikus tippekkel gépelés közben kapunk segítséget a metaadatok, fényképezőgépek, objektívek és egyéb kulcsszavak kitöltésére.

HDR panoráma

Eddig HDR panorámát csak úgy készíthettünk, ha előbb létrehoztuk a HDR képeket, majd ezekből egy alkottuk meg a panorámát. Az új HDR panoráma funkcióval egy lépésben is elkészíthetők lesznek a nagy dinamika átfogású panoráma képek.

Igazán érdekes lehetőségeket rejt a Mélység tartomány maszk (Depth range mask) lehetősége, amelyet átmenetes szűrőknél használhatunk. Az eddigi szín alapú illetve világosság alapú maszkolás után a következő frissítéstől a mélység tartomány alapján is maszkolhatjuk szűrőinket, így pl. a fókuszból kieső részekre vagy épp ellenkezőleg, a fókuszban lévő részekre alkalmazhatunk valamilyen módosító szűrőt.

További részletek az Adobe weboldalán találhatók.

Forrás: pixinfo.com / fotó: pixabay.com