Az Alpha sorozat legújabb tagjaként megjelenő 6400-as modell jó pár funkciót örökölt a magasabb szériás, full-frame szenzoros gépektől, mint az Alpha 9, Alpha 7R III és az Alpha 7 III modellektől. Ilyen a szenzorra integrált 425 fázis-különbség érzékelő AF pont, amely a képmező 84%-át fedi le, a gyors, 11 kép/mp sebességű sorozat AF követéssel. Ezen túlmenően azonban fejlesztést is eszközölt a japán gyártó, hiszen immár elérhető a valós idejű szem AF (Real-time Eye AF), ahol mi magunk választhatjuk ki, hogy a jobb, vagy bal szemre állítson a gép élességet (sőt, egyik gombra a gyors váltást is ráprogramozhatjuk), illetve a valós idejű témakövetés (Real-time tracking).

A 24,2 Mpixeles APS-C szenzor érzékenységét fotózáskor ISO102400-ig, videofelvételkor ISO32000-ig növelhetjük. Mozgóképeket UltraHD felbontásban rögzíthetünk, ráadásul APS-C szenzoros Sony fényképezőgépben elsőként a Hybrid-Log Gammát is támogatja a gép. Lehetőség van time-lapse videók készítésére is, ehhez 1-60 mp közötti intervallum állítható be.

A gép hátulján lévő 3″-os érintésérzékeny LCD 180 fokban felhajtható, amely nem csak szelfi fotózáskor, de a vloggerek számára is jól jön. Az élőképet nem csupán az LCD-n, de a beépített, XGA felbontású OLED elektronikus keresőn is megtekinthetjük.

A Sony Alpha 6400 (ILCE-6400) februártól lesz kapható, a váz ára 1050 euró lesz, a Sony E 16-50mm F3,5-5,6 PZ OSS objektívet tartalmazó kitet pedig 1150 euróért vásárolhatjuk majd meg.

 

forrás: pixinfo.com / fotó: pexels.com