Nádasi Martin beszámolója: A fotózás különböző területein más-más motivál. A természetfotók elkészítésében a természet szépsége és szeretete ami motivál. A képeimen szeretném felhívni az emberek figyelmét a szépségekre, csodákra és olyan dolgokra amik mindenki szeme előtt ott vannak, csak közelebb kéne kerülni hozzájuk, meglátni azokat. Ez az amit manapság a rohanó világban kevesen alkalmaznak. Én a kevés közé tartozom.


Hulló levél: Régóta szerettem volna olyan fotót készíteni, ahol éppen leesik egy falevél a fáról. Természetesnek vélt történés, az ember nézi, tetszik neki, de aztán elmúlik, majd jön a következő és így tovább. Ezt szerettem volna megragadni egy dinamikusabb fotón.


Hubertlaki tó: A Hubertlaki tó egy gyönyörű természet alkotta helyszín. A tavak fotós szemmel igazán különlegesek és sok nézőpontból lefotózható témák, amelyek minden évszakban más-más arcukat mutatják meg. Különösen ősszel szeretem megörökíteni, mert ilyenkor a színekben gazdag levelek is tükröződnek a víztükrön.


Lakókocsi, domboldal: Ezt a két képet a Juhászélet című egyetemi diplomamunkámhoz készítettem. Számomra a juhászok élete különleges, izgalmas és rendkívül szép. Az első képen a juhász lakóhelye és annak környezete látható az első fagy beköszöntével, míg a másodikon az egyik terület, ahol legeltetni szokták a jószágokat. A felvétel egy igen magas dombról készült, ahonnan rendkívül különleges látvány tárul elénk.

 

Virág: Szeretem azokat a képeket, ahol kisebb mélységélességgel, apróbb növényeket, állatokat tudok kiemelni a háttérből,mint például itt. Túrák során sokszor nem veszi észre az ember ezeket az apróságokat, pedig adottak. Igyekszem keresni azokat a látószögeket, amiket sokan nem is keresnek és ahonnan nem látják a világot.