A legkisebb 204-es típus után tehát a 235-ös a következő méret, amely gömbfejjel (B végződés), illetve videófejjel is elérhető (P végződés). Anyagát tekintve létezik belőle alumínium (A), illetve szénszálas kompozit (C) csöveket tartalmazó modell is. Így áll össze a terméknév: Vanguard VEO 2 235AB, azaz a VEO 2 széria 235-ös állványa alumínium lábakkal és gömbfejjel.

Egy átlagos három lábú állványnál nincs semmi különleges, amitől kisebb méretben lehetne szállítani. A lábakat a középoszlophoz hajtjuk össze, a mérethez még hozzájön a fej mérete.

Nem úgy a Vanguard VEO 2 szériája, amelyben mindegyik típusnál kisebb az összecsukott hossz, mint a lábak+fej hossza. Ezt úgy érik el, hogy a középoszlopot a hagyományos függőleges felfelé állásából le lehet hajtani függőleges lefelé irányuló állásba, majd ehhez zárhatjuk hozzá a lábakat, azaz így megspórolható a fej hossza. Ehhez persze az kell, hogy a fej se legyen túl nagy méretű és elférjen az összecsukott lábak között. Erről a cikkünk alatti rövid gyári videóban található egy bemutató.